Voor elke raam en vloer hebben wij een sieraad

 

 

 

Markiezen

De meest fraaie zonwering is de markies. Ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel uit te voeren in uw eigen stijl. De markies is niet alleen een verfraaiing voor een klassieke gevel, maar kan ook op een moderne gevel voor een verrassend effect zorgen.

De markies kan geleverd worden in de standaard of de pet-uitvoering. Standaard is de werkhoogte gelijk aan de uitval. Bij de pet-uitvoering is de werkhoogte kleiner dan de uitval. Meerdere varianten van werkhoogtes en uitvallen zijn hier mogelijk.

markiezen zonweringen multimate sassenheim

De markies kan worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout als aluminium. Uiteraard heeft de aluminium markies een minder nostalgische uitstraling dan de houten markies, maar is wel nagenoeg onderhoudsvrij. Uiteraard kan hout en aluminium ook gecombineerd worden. Bijvoorbeeld door een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Standaard wordt de markies bediend met een koordbediening die over de markies heen loopt. Uiteraard is ook een elektrische bediening leverbaar, waarbij de motor bijna onzichtbaar onder de kap is weggewerkt.  Ook de markies kan uitgevoerd worden met een elektrische bediening met afstandbediening. Zo kunt u zelfs in combinatie met een draadloze zon- en windmeter zorgen dat de markiezen automatisch neergaan bij zon en als het harder gaat waaien of verandering van weer gaan ze automatisch weer omhoog.

De constructie van een markies

Een frame van een markies is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten wordt bepaald door de uitval. Het frame is voorzien van zonneschermdoek. Indien gewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en/of zijschotten.

 

 

 

Vugts zonwering en stoffering    Vugtszens@live.nl